A 50-a reprezentaţie a spectacolului Floare de Mină, la Teatrul de Vară din Cetatea Oradea

Orădenii sunt invitaţi sâmbătă, 11 iulie, în Teatrul de Vară din Cetatea Oradea, unde va avea loc cea de-a 50-a reprezentaţie a spectacolului Floare de Mină, o producţie a Teatrului Szigligeti. Publicul este aşteptat de la ora 19.00, când va avea loc o întâlnire cu autorul piesei, Csaba Székely. Spectacolul va începe de la ora 20.30.

Dramaturgul Csaba Székely a devenit popular în anul 2009, atunci când piesa lui radiofonică, intitulată „Do You Like Banana, Comrades?” (Vă plac bananele, tovarăși?), a câștigat concursul de dramaturgie al BBC Radio. Au urmat alte piese care s-au bucurat de succes în ţară şi în străinătate. De un succes remarcabil s-a bucurat Trilogia Minelor, care a fost lansată în anul 2011, cucerind ulterior scenele Europei. Trilogia a fost urmată de alte piese apreciate, din care amintim „Mihai Viteazul” sau „10”, cea din urmă fiind câştigătoarea premiului pentru cel mai bun text dramatic maghiar, oferit de Breasla Criticilor din Ungaria.

Întâlnirea orădenilor cu autorul Csaba Székely este un eveniment organizat în colaborare cu Revista Culturală „ Várad”. Alături de dramaturg vor participa la discuţii István Hunyadi, regizorul spectacolului, Judit Simon, critic de teatru, redactor al Revistei Culturale „Várad”, respectiv Orsolya Bozsódi-Nagy, secretar literar al Teatrului Szigligeti. Prima parte a Trilogiei Minelor, spectacolul „Floare de mină”, a fost realizată în cadrul unui workshop organizat de Teatrul Szigligeti.

În cei patru ani de la premieră, spectacolul „Floare de mină” a fost selectat la nenumărate festivaluri din Ungaria și România și a fost jucat în toate teatrele din Transilvania. Intrarea la discuția cu autorul și regizorul piesei este liberă, iar biletele pentru spectacol se găsesc la casieria teatrului, respectiv pe pagina www.biletmaster.ro. Pot fi folosite și biletele pentru reprezentaţia „Floare de mină” din martie, anulată în contextul pandemiei. În acest caz, însă, spectatorii sunt rugaţi să meargă la casierie sau să sune organizatorii pentru validarea biletului. Numerele de telefon disponibile pentru public sunt: 0259/401-140 (casierie) sau 0040772-298-994 (Miklós Irén, organizator).

Spectacolul va beneficia de supratitrare în limba română doar în cazul în care vor exista cereri exprimate în momentul achiziționării biletului sau prin intermediul unui mesaj trimis pe pagina de Facebook a Teatrului Szigligeti Oradea.

Distribuie informația
Alte știri