A cui e vina? Scandalul defrisarilor din Parcul Balcescu continua. Video

Municipalitatea a respectat legea. Cel putin asa sustine viceprimarul Florin Birta. El spune ca taierile de arbori, 17 la numar, din Parcul Bălcescu s-au facut la cererea detinatorului contractului de concesiune, Murray Press.

De asemenea, s-au respectat pasii legali, s-a solicitat avizul APM, s-a mers pe teren, iar Ocolul Silvic a marcat copacii care trebuiau (puteau fi) taiati. Acum viceprimarul ateapta verdictul Garzii de Mediu care a suspendat lucrarile dupa semnalele mass-media. O singura greseala admit reprezentantii Primariei ca au facut, neconvocand Comisia consultativa ce decide asupra copacilor ce pot fi toaletati / taiati.

Seful Directiei Tehnice din PMO s-a aratat deranjat de pozitia ecologistilor oradeni, dar admite ca taierile masive, dintr-o data, a unui numar atat de mare de copaci din acelasi areal a generat o emotie mare in randul locuitorilor urbei. Atat viceprimarul Florin Birta, cat si Mircea Ghitea au recunoscut ca Parcul Balcescu nu arata deloc bine dar se prevaleaza de contractul de concesiune ce expira in 2021.

In plus cei doi au mai reliefat un lucru extrem de dureros: plantarile efectuate in 2017 de administratia locala reprezinta doar o patrime din cat s-a taiat, scuza invocata fiind dezinteresul firmelor de profil.

Distribuie informația
Alte știri