A fost dat startul celei mai mari campanii de împădurire din România. „O pădure cât o ţară”

În localitatea dâmbovițeană Ulieşti, vineri a fost lansată oficial campania naţională de împădurire „O pădure cât o ţară”, realizată de autorități în parteneriat cu firme și societatea civilă.

Potrivit Ministerului Mediului, campania va deschise, în toate judeţele ţării, peste 13.000 de şantiere de împădurire. Peste 1100 de pepiniere ale Regiei Naționale a Pădurilor și sute de pepiniere ale Ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieți pentru întrega campanie de anul acesta. În această primăvară se vor planta jumătate de milion de puieţi pe zi. Circa 33 de milioane dintre aceștia vor porni în următoarele zile spre cele 13.000 de șantiere active în campania de primăvară. Apoi, aceleași pepiniere vor livra alte aproape 20 de milioane de puieți în campania de toamnă.

În cadrul campaniei se vor planta în primăvara acestui an timp de două luni: toată luna martie și toată luna aprilie. La sfârșitul acestei luni campania de împădurire va ajunge și în Oradea!

Din cauza defrișărilor masive, România riscă să fie amendată de Comisia Europeană. Pădurile României sunt în suferința tăierilor ilegale de foarte mulți ani! Acestea abuzuri reduc anual din suprafețele împădurite ale țării. Campania “O pădure cât o ţară” luptă cu acest fenomen pe două axe. Pe de-o parte, prin lansarea de politici și măsuri revoluționare, care să descurajeze și să oprească o dată pentru totdeauna hoțiile din pădurile țării. Iar, pe de altă parte, îşi propune să îndrepte răul deja făcut!

Alte știri