A fost descoperit bărbatul care a inscripționat mobilierul stradal din Oradea cu mesaje ”Jos Birta”. Cine este și ce sancțiune a primit

În cadrul campaniei de descurajare a faptelor de vandalism de pe raza municipiului, derulată de Poliția Locală Oradea, au fost aplicate mai multe sancțiuni celor certați cu bunul-simț, care distrug bunurile ce aparțin întregii comunități, a transmis, vineri, Primăria Oradea într-un comunicat de presă.

Astfel, constatând apariţia unor inscripţii şi desene de tip graffiti pe pereții clădirilor sau a mobilierului stradal, polițiștii locali s-au autosesizat, fiind depistat ca autor P.D.A., în vârstă de 46 de ani, care, în perioada 21 – 30 septembrie 2023, a realizat în spaţiul public inscripţii cu marker permanent.

Locurile vizate de contravenient au fost, în principal, cele din zona centrală a orașului, respectiv malul stâng al Crișului Repede, str. Principatele Unite, str. Vasile Alecsandri, Parcul Libertății, Podul Centenarului, Principatele Unite, Piațeta Cazaban, str. Splaiul Crișanei, str. Octavian Goga, înscrisurile fiind reperate pe mobilierul urban, respectiv pe bănci, stâlpi de iluminat și coșuri stradale.

Astfel, persoana care s-a făcut vinovată de săvârșirea faptei a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 de lei, dispunându-se totodată și măsura complementară de înlăturare a înscrierilor, cu readucerea aspectului mobilierului urban la starea inițială.

Verificările întreprinse nu se rezumă doar la surprinderea în flagrant a făptuitorilor, ci și la vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere video, care pot conduce la identificarea persoanelor vinovate.

Distribuie informația
Alte știri