A fost lansat ceasul care poate salva milioane de vieți. Va fi disponibil și in România

Noul Apple Watch seria 4 este cu adevărat un gadget uimitor, prin faptul că aduce o inovație în premieră mondială: este primul dispozitiv portabil care poate face un electrocardiogramă, conform stirileprotv.ro.

Această analiză putea fi realizată până acum doar în cabinetele medicale sau de către medici, cu un EGK portabil. Funcția este posibilă datorită unui nou senzor, electric, cu care este dotat ceasul. Realizarea unui EKG durează doar 30 de secunde, iar rezultatul este păstrat sub forma unui document PDF, astfel încât poate fi arătat și unui medic.Prin această nouă funcție, Apple Watch poate salva milioane de vieți, alertând din timp utilizatorii atunci când observă anomalii cardiace, care ar putea fi fatale.

Noul Apple Watch mai are alte două noi funcții importante: trimite notificare atunci când observă un puls prea scăzut sau în caz de fibrilație (bătăi neregulate ale inimii). Prin urmare, va fi un ajutor uriaș pentru bolnavii de inimă.

Ceasul este disponibil în culorile negru, gri, auriu, iar bateria razistă 18 ore. Prețul pornește de la 399 dolari, pentru modelul cu GPS.

Distribuie informația
Alte știri