A fost lansat trenul de noapte cu cel mai lung parcurs european

Foto: OBB

Olanda și Austria au lansat unul dintre trenurile de noapte cu cel mai lung parcurs european, cel care leagă Viena de Amsterdam, via Germania. Călătoria durează 14 ore și biletele costă de la 30 de euro.

Trenurile de noapte au dispărut treptat în ultimele două decenii, însă încep să reapară datorită companiilor feroviare din Austria, Germania, Elveția și Olanda. Și Franța a reintrodus după mulți ani un tren de noapte între Paris și Nisa.

Trenul circulă sub brandul Nightjet al companiei OBB din Austria și are șase vagoane de dormit și cușetă și patru vagoane clasă, capacitatea totală fiind de 500 de pasageri.

Unele restricții contra răspândirii Covid sunt în vigoare, iar Olanda este printre țările europene unde rata infectărilor este încă mare. Din cauza pandemiei aproape toate trenurile internaționale de noapte au fost anulate luni bune, dar acum revin.

Există grupă de vagoane Innsbruck – Amsterdam, iar aceste vagoane sunt cuplate la Nuremberg cu cele care sunt aduse de la Viena și apoi trenul complet își continuă drumul către Amsterdam.

Trenul Wien Hbf – Amsterdam Centraal are 16 opriri intermediare, inclusiv Linz, Regensburg, aeroportul Frankfurt și gara Utrecht.

Sursa: NL Times

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri