A fost lansată Enciclopedia digitală România 1918, cu fotografii rare de pe front, în varianta animată

Elevii pot vedea cum arăta România acum 100 de ani, imagini de pe front, unele dintre ele animate, în cadrul Enciclopediei digitale “România 1918. Oameni, momente și imagini”. Construită sub forma unei aplicații, enciclopedia poate fi descărcată gratuit de pe platforma românia1918.eu. Una dintre imaginile cele mai impresionante prezintă, probabil, ultima masă a unui soldat înainte de bătălie, pe Dealul Porcului în 1917.

Enciclopedia aduce în clase, dar pune și la dispoziția părinților, peste 350 de imagini rare, provenite din colecții particulare sau muzeale, și 8 filme de epocă, conform hotnews.ro.

Aplicația a fost creată de Fundația Siveco, a fost lansată marți, 3 aprilie, și poate fi descărcată gratuit în anul Centenarului, “ca un memento al celui mai important proiect național”, se arată într-un comunicat al companiei.

Informațiile sunt despre istoria românilor din perioada 1914-1922 și sunt structurate pe 4 mari capitole: Contextul general, România sub arme, Frontul de acasă, România întregită și Locuri ale memoriei.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri