A fost lansată licitația pentru dotări la Parcul Științific și Tehnologic din Oradea

Duminică, 19 februarie, a fost publicată în Sistemul Electonic de Achiziții Publice procedura de achiziție având ca obiect „Furnizare dotări pentru Parcul Științific și Tehnologic”.

Licitația este împărțită în 10 loturi și presupune dotarea investiției menționate cu mobilier și echipamente de cercetare specifice laboratoarelor propuse, în concordanță cu activitățile ce urmează a fi desfășurate

În paralel cu lucrările de construcție, în cursul lunii martie se derulează procedura de licitație pentru achiziționarea dotărilor și aparaturii ce urmează să fie montate în clădire. Până în toamna acestui an lucrările vor fi terminate, iar clădirea va fi predată Universității și companiilor pentru dezvoltarea de prototipuri, cercetare și inovare”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 30 martie 2023. Valoarea totală estimată a investiției este de 6.469.169,6 lei, fără TVA. Perioadele de desfășurare a contractelor au fost stabilite la 2, 4 sau 6 luni, în funcție de obiectul fiecărui lot în parte.

In prezent se lucrează la construcția Parcului Științific și Tehnologic. A fost realizată fundația clădirii, iar în prezent se lucrează la suprastructură, unde se execută montajul prefabricatelor, stâlpilor, grinzilor, planșeului și casei scării.

Conform constructorului, în următoarele săptămâni va fi finalizată montarea elementelor prefabricate și vor fi montate contravântuirile, structura metalică a închiderilor laterale și acoperișul.

În cadrul Parcului vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Distribuie informația
Alte știri