A fost lansată licitația pentru proiectarea și execuția altor 16 platforme de deșeuri în Bihor

Consiliul Județean Bihor a lansat licitația pentru proiectarea și execuția a 16 platforme de deșeuri în județ. Anunțul a fost făcut public în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Centrele de colectare a deșeurilor prin aport voluntar vor fi construite în localitățile Aușeu, Avram Iancu, Balc, Borș, Buntești, Chișlaz, Cociuba Mare, Copăcel, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lăzăreni, Nojorid, Paleu, Spinuș, Ștei și Vașcău.

Valoarea totală estimată a proiectului se ridică la 35.470.158,34 lei, fără TVA. Termenul pentru depunerea ofertelor este 19 aprilie 2023. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Licitația este împărțită pe patru loturi, după cum urmează: LOT 1: Comunele: Borș, Paleu, Nojorid și Copăcel; LOT 2: Orașele Ștei, Vașcău și Comunele: Drăgănești și Buntești; LOT 3: Comunele: Spinuș, Chișlaz, Balc și Aușeu și LOT 4: Comunele: Avram Iancu, Cociuba Mare, Lăzăreni și Lazuri de Beiuș.

Acestea se vor adăuga altor 16 platforme prevăzute în Beiuș, Marghita, Salonta, Aleșd (acestea sunt în curs de finalizare a lucrărilor), Valea lui Mihai și Săcueni, Sântandrei, Tinca, Ceica, Oșorhei, Tileagd, Vadu Crișului, Bratca, Popești, Sânmartin și Sânnicolau Român (acestea au fost lansate în licitație deja, iar ofertele sunt în evaluare).

În fiecare centru vor fi amplasate containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deșeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos.

Consiliul Județean Bihor finanțează construirea și dotarea platformelor. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, în primii 3 ani de funcționare a platformelor.

Modalitatea de organizare și funcționare a centrului, tipul și cantitățile de deșeuri care pot fi preluate de la un cetățean, orarul de funcționare, localitățile învecinate deservite și condițiile în care sunt deservite, urmează a fi stabilite printr-un regulament de funcționare a centrului de colectare separată a deșeurilor, adoptat de către fiecare consiliu local, cu avizul prealabil al Consiliului Județean Bihor.

Distribuie informația
Alte știri