A fost odata… Strandul cu valuri de la Baile 1 Mai. Sigur va renaste

Aflat in apropierea Rezervatiei Naturale Paraul Petea, Strandul cu valuri din Baile 1 Mai, era frecventat cu ani in urma de cei care preferau sa se bucure de o oaza de verdeata si liniste. Farmecul insa era dat de clopotelul care din timp in timp ii chema pe cei din incinta in valurile „marii bihorene”. Si nu erau deloc putini.

Instalatia care producea valuri a fost conceput in urma cu un secol de ingineri austrieci. Intre timp, motorul s-a defectat si cu toate eforturile actualei conduceri a Primariei din Sinmartin nu s-a gasit nimeni care sa stie sa-l repare. De aceea edilul localitatii, Cristian Laza vrea sa achiziționeze o alta instalatie pentru valuri, iar pe cea existenta din 1896 sa o transforme intr-un pol de atractie pentru vizitatori.

De asemenea, au demarat o serie de lucrari, cu fonduri din bugetul local, pentru refacerea Strandului cu valuri din Baile 1 Mai. Investitiile se ridica la 300.000 euro. Reabilitarea bazinului, zonei de vestiare si a grupurilor sanitare, amenajarea spatiilor verzi si pavarea aleilor sunt doar cateva, precizeaza primarul. El spune ca modernizata vechea oaza de liniste si relaxare ar putea sa isi deschida portile de 1 iunie. Nostalgicii asteapta si clinchetul clopotelului ce anunda distractia din valuri.


Foto 1: sanuuitam.blogspot.com


Distribuie informația
Alte știri