A fost pus in funcțiune aparatul Real Time PCR prin care 200 de bihoreni vor fi testați zilnic pentru noul coronavirus

Gheorghe Carp, managerul unic al spitalelor din Bihor, a prezentat duminica la pranz masurile luate in ultima saptamana de autoritatile locale pentru pregatirea spitalelor din Oradea in lupta cu coronavirusul.

Din punctul de vedere al dotarii, spitalele din Oradea au 75 de paturi de terapie intensiva din care 60 sunt dotate cu aparate de ventilatie mecanica, a explicat Carp.

De duminică, si in Bihor pot fi facute si teste pentru diagnosticarea rapida a noului virus. Dupa ce s-a asteptat doua saptamani pentru ca la Oradea sa ajunga si un aparat de diagnosticare, la mijlocul saptamanii trecute, s-a hotarat achizitionarea de urgenta a unui analizor automat. Miercuri s-a semnat contractul, sambata s-au facut primele probe iar de duminica se pot asigura 200 de testari pe zi in conditiile in care 10 doctori au fost instruiti sa utilizeze aparatul.

Pana acum, analizele bihorenilor erau trimise la Cluj Napoca dar ritmul si numarul acestora a fost extrem de mic. Din 215 teste trimise au venit inapoi, cu intarziere, doar 150, a precizat Gheorghe Carp.

ALTE MASURI ANUNTATE DE GHEORGHE CARP

S-au identificatposibilitatile de relocari ale personalului medical din judet.

S-a hotarat ca Spitalul Municipal sa devina spital de linia intai in lupta impotriva coronavirului, va avea toate specialitatile unui spital judetean prin relocarea paturilor catre alte spitale din municipiu pentru ca toati pacientii cu simptome de coronavirus sa poata beneficia de tratament optim.

Oncologia este izolata. S-a montat un cort pentru triajul vizitatorilor care ar trebui sa isi rareasca vizitele. Sectiile mutate de la Municipal au fost redistribuite la Maternitate si la Sptalul Judetean.

Maine se va instala un termoscaner care va monitoriza temperatura pacientilor.

Distribuie informația
Alte știri