A fost semnat contractul de operare a terminalului intermodal Oradea

În vara anului trecut, Primăria Oradea a delegat gestiunea serviciului de administrare a centrului intermodal către ADLO, urmând ca Agenția să organizeze procedura de licitație a contractului de operare a acestuia. Această licitație a fost organizată în perioada octombrie 2023- ianuarie 2024, în vederea operării acestuia la standardele cele mai ridicate de calitate specifice unei astfel de facilități.

În cadrul procedurii de licitație publică au depus oferte trei operatori economici. După parcurgerea procesului de evaluare a ofertelor, a fost selectată oferta depusă de asocierea formată din S.C. ROUTIER EUROPEAN TRANSPORT S.A. (Lider) și  CABOOTER INTERMODAL BV (Asociat 1), având o valoare a chiriei de 301.000 euro/an (fără TVA), respectiv o valoare a investițiilor asumate de 2.484.850 euro.

Vineri, 23 februarie, la sediul Agenției de Dezvoltare Locală, (ADLO) a avut loc semnarea contractului de operare pentru Terminalul Intermodal Oradea cu reprezentanții firmei.

„Prin proiectele implementate în ultimii ani, Oradea, al doilea oraș din România cu cel mai mare număr de companii de logistică/transport, este orașul cel mai bine conectat din zona de nord vest a țării din punct de vedere a activității de transport de marfă, având o bună conectivitate rutieră, cu un terminal cargo aerian și un terminal intermodal feroviar” – a declarat Alina Silaghi, director ADLO, după semnarea contractului.

  • Termenul de finalizare a lucrărilor aferente obiectivului de investiții Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transport rutier și feroviar în zona gării CFR Episcopia Bihor a fost 31.12.2023, acestea fiind în prezent încheiate.

Proiectul centrului Intermodal are un rol cheie pentru transportul de mărfuri din Oradea și județul Bihor deoarece va asigura transferul mărfurilor în relație cu statele din vestul Europei, dar și cu alte zone din România. Transportul de mărfuri feroviar este mult mai puțin poluant și mai ieftin, fiind încurajat la nivel european în raport cu transportul rutier. Totodată, acest proiect contribuie la creșterea competitivității economice a companiilor din Oradea și județul Bihor, deoarece costurile cu transportul mărfurilor vor scădea ca urmare a construirii acestei facilități.

Demararea operării terminalului intermodal Oradea este condiționată până cel târziu în data de 01.01.2025, până la această dată operatorul fiind desemnat să parcurgă procedurile necesare în vederea obținerii avizelor și autorizațiilor necesare.

Distribuie informația
Alte știri