A fost semnat parteneriatul dintre Primăria Oradea și CNAIR pentru Centrul de Transport Intermodal

Primarul Oradiei, Florin Birta, cu directorul CNAIR, Cristian Pistol, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, au semnat astăzi, 14 februarie, acordul de parteneriat dintre Primăria Oradea și Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR) pentru obiectivul „Construire drumuri colectoare și pasaj pentru Centrul de Transport Intermodal din Oradea”.

În timp ce administrația publică locală are ca sarcini achiziția contractului de lucrări, dirigenția de șantier, monitorizarea și implementarea proiectului și a execuției lucrărilor, precum și realizarea cererii de rambursare, CNAIR va asigura finanțarea proiectului.

„Acest parteneriat este un pas esențial pentru derularea investiției în valoare de aproape 70 de milioane de lei, care va asigura o circulație fluidă în zonă, precum și accesul la viitorul centru logistic intermodal care prevede un transport combinat rutier-feroviar al mărfurilor, cu facilități de manipulare și depozitare a mărfurilor și zone dedicate serviciilor‘’, a transmis primarul Florin Birta.

Pentru execuţia lucrărilor au fost depuse trei oferte, care se află în faza de evaluare:

1. PORR CONSTRUCT – ofertant unic, având ca subcontractanți pe  S.C. RITMOTEH S.R.L. și ENERGOTRANSCONSULT S.R.L;

2. Asocierea formată din PROCONS GROUP – lider de asociere, Freyrom  – asociat 1, Constructii Erbasu – asociat 2, având ca subcontractanți PE LEKO CONSTRUCT, RITMOTEH S.R.L, DRUMURI ORASENEȘTI S.A.;

 3. Asocierea formată din SSAB-AG – lider de asociere, HYDROSTROY AD – asociat 1, având ca subcontractanți pe ELECTROAXA S.R.L, GAZINSTAL ENERGY, ACA ZOORK PROJECT.

Proiectul prevede trei mari obiective:

– pasaj peste sensul giratoriu, în zona parcului industrial, amplasat pe DN1, cu o lungime de 1.043 de metri;

– drum colector cu o lungime de 2.220 m, care se va intersecta cu drumul de legătură Centura Oradea – Autostrada A3 Biharia-Borș;

– drum de acces, lung de 665 de metri, care va începe din intersecția cu drumul colector și va ajunge până la viitorul acces în Centrul de Transport Intermodal.

Durata de execuție a pasajului și a drumurilor colectoare este de 16 luni.

Distribuie informația
Alte știri