A fost terminat noul drum de legătură dintre Oradea și Oșorhei. VIDEO

foto/ captură video Facebook

Zona Metroplolitană Oradea a publicat pe Facebook imagini video cu noul drum de legătură între Municipiul Oradea (zona Podgoria) și comuna Oșorhei (sat Fughiu) împreună cu etapele prin care acesta a fost construit

Pe baza mandatării de către membrii săi, respectiv UAT Oradea și UAT Oșorhei, în luna mai 2018, A.D.I. ZONA METROPOLITANĂ ORADEA a semnat contractul cu asocierea dintre SC DRUMURI BIHOR SA, SC Institutul de Cercetări în Transporturi – INCERTRANS SA și SC DRUM ASFALT SRL, în vederea proiectării și execuției obiectivului de investiție: “Modernizarea drumului de legătură între Municipiul Oradea (zona Podgoria) și comuna Oșorhei (sat Fughiu)”.

Obiectivul de investiție a vizat modernizarea drumului existent de legătură între Municipiul Oradea (strada Podgoriei, de la zona neasfaltată) până la intersecția dintre localitățile Husasău de Criș și Fughiu (comuna Oșorhei), având o lungime estimată de aprox. 3,6 km și două benzi de circulație (câte una pe sens) cu lățime de 2,75 m fiecare. Acest drum de legătură, împreună cu DJ 77G şi DJ 767A oferă o alternativă mai scurtă (faţă de traseul prin DN1) de acces în Municipiul Oradea, pentru localităţile Husasău de Criş, Ineu, Botean, Bălaia, Burzug, Chioag.

Modernizarea acestui drum de legătură periurban reprezintă o alternativă rutieră la legătura Oradea – Oșorhei de pe DN1, asigurând conectarea directă la drumul expres din Oradea, pâna la noul drum de legătură între strada Suișului și Calea Bihorului, respectiv accesul către DN 19 spre Biharia și A3.

Realizarea acestei investiții publice va îmbunătăți confortul vieții locuitorilor din zona prin îmbunătățirea vitezei de deplasare, reducerea nivelului de zgomot și prin reducerea de emisii poluante.

Alte știri