A început a V-a ediţie a Campionatului Judeţean de tir cu arcul. Comunicat

Gazda celei de-a V-a ediţii a Campionatului Judeţean de tir cu arcul a fost vechea cetate de pământ de la Biharia, care în trecut a asistat la nenumărate bătălii în care arcaşii au avut rol determinant, iar astăzi, în timpurile moderne, este gazda competiţiilor sportive.

Înconjuraţi de verdeaţă şi aer curat, circa 80 de concurenţi s-au întrecut la competiţia organizată de C.S. Nomad Archers. Au participat sportivi legitimaţi la toate cluburile şi asociaţiile bihorene (Nomad Archers, Redpoint Oradea, Blueline Nojorid, White Lion, Haiducii Salonta, Phoenix Săcueni) şi, hors concours, arcaşi din alte judeţe şi din Ungaria, a fost deschisă tuturor categoriilor de vîrstă şi diviziilor de arc (tradiţional, bowhunter, barebow, olimpic, compound). Concursul a fost organizat sub formă de traseu cu 21 de staţii diferite, cîte 3 săgeţi pe fiecare staţie (mai puţin pentru compound şi olimpic, care au tras la ţinte target, la 50 de metri). Pentru dificultate, unele ţinte au fost rotative sau mişcătoare.

Dacă la majoritatea categoriilor de arc tradiţional gazdele au fost pe locurile fruntaşe, la bowhunter seniori locul I a revenit lui Szekely Zoltan (White Lion). Dintre cei 23 de sportivi legitimaţi la C.S. Redpoint şi care au participat la această etapă, la compound seniori Marin Darna s-a clasat pe locul I, iar Alin Gheban pe locul 4. La barebow seniori, Cătălin Darna a obţinut un loc 5, iar tatăl său, Călin Darna, locul I la categoria master. La master compound, Eugen Jermendy a luat locul I, iar la junioare 2 Bernadett Haragos tot locul I. La barebow senioare, Mihaela Cuc a fost prima pe podium, iar la cadeţi şi juniori George Buda şi Alexandru Eiben. La categoriile juniori şi cadete compound, Alin Mureşan şi Teodora Vari s-au clasat pe locul I. Rezultate bune au obţinut şi Antal Ludovic, Antal Edith şi Antal Norbert, o întreagă familie de arcaşi. Cei mai tineri participanţi, aflaţi la primul lor concurs, Sergiu Pallag locul I la barebow copii iar Pavel Lazăr locul II. Aflată tot la primul concurs, Maria Robu, locul I la barebow copile.

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, DJST Bihor, Darer, Vitrerom, Liceului Sportiv, Liceului Sanitar şi Liceului de Arte Oradea, clubul Redpoint a reuşit să-şi atingă obiectivele, după prima etapă situându-se pe locul I în clasamentul pe cluburi, cu 94 de puncte, urmat de Nomad Archers cu 82 de puncte, White Lion cu 53 de puncte, Phoenix Săcueni cu 36 de puncte şi Haiducii Salonta cu 6 puncte. Acesta este al cincilea an în care se organizează Campionatul Judeţean, sub egida Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor, singura de acest fel din ţară care derulează un campionat judeţean. Următoarea etapă, Cupa Redpoint, va avea loc în 23 iunie, la Oradea.

Distribuie informația
Alte știri