A început ancheta în cazul tragediei de la ATI Piatra Neamț. A fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul

Foto: news.ro

Pe lângă durerea familiilor greu încercate, în urma tragediei rămân întrebări care așteaptă răspunsuri pentru a face lumină în ce s-a întâmplat acolo. Au început investigațiile, se ridică probe, se caută eventuale erori, se verifică documente, se caută cauzele care au făcut ca zece oameni să moară, iar alți șapte să fie răniți. Parchetul General a preluat ancheta penală pentru ucidere din culpă. Sunt și alte anchete în desfășurare.

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat care este stadiul cercetărilor de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Anchetatorii au stabilit lista persoanelor care trebuie să fie audiate și au făcut deja primele audieri, ai dispus efectuarea unor necropsii și au ridicat documente și aparate.

„Au fost dispuse ordonanţele de efectuare a necropsiei victimelor. Au fost finalizate patru dintre necropsiile dispuse. Procedura medico-legală corespunde patologiei pentru care au fost tratate victimele – cazuri tip Covid. În salonul incendiat a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării. Au fost predate înscrisuri de către reprezentanţii Spitalului, urmând să se analizeze dacă acestea răspund problemelor din anchetă şi în ce măsură este necesar să fie ridicate și alte înscrisuri. Au fost stabilite persoanele care vor fi audiate şi au început audierile”, a anunțat Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cercetarea locului faptei va continua în cursul zilei de 16 noiembrie.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri