A început bătălia târgurilor de Crăciun. Unde se plătește cel mai mult pentru iluminatul festiv. Vezi cum stă Oradea

În toată țara e agitație mare și de la o zi la alta se mai deschide câte un târg de Crăciun. Luminițele se montează și ele, iar în unele orașe totul e îmbrăcat în sărbătoare. Banii pe care primăriile îi plătesc insa sunt mulți și sunt de la buget.

În Capitală sunt cele mai mari cheltuieli la acest capitol. Primăria Generală a încheiat două contracte pentru luminițele de Crăciun, potrivit hotnews, care totalizează 5,3 milioane lei. Ce e diferit în București e faptul că și primăriile de sector alocă sume importante pentru a împodobi parcurile sau diverse locuri de promenadă, plus că mai nou edilii au deschis și târguri separate de cel al Primăriei Generale.

Pe podium, alături de București se află municipiul Constanța, care a dat 3,4 milioane de lei pentru iluminat festiv al străzilor. La Cluj-Napoca se cheltuiesc ceva mai puțini bani, dar tot este o sumă mare, 1.2 milioane de lei. Ce e diferit la Cluj este că primăria a cumpărat luminițele, sunt montate de firma de termoficare și vor fi folosite în următorii 5 ani.

Nici orădenii nu se lasă mai prejos. Firma care se va ocupa de montarea, mentenanța și demontarea decorațiunilor va încasa de la primăria Oradea 1,1 milioane de lei.

Costuri ceva mai mici sunt în Timișoara, 930 de mii de lei, fără TVA, Vaslui – 750 de mii de lei și Iașiul plătește 400 de mii de lei.

Nici orașele mai mici sau comunele nu renunță la luminițele de Crăciun. Unele localități dau mai mult decât orașele mari pe aceste închirieri. Orașul Rovinari, de exemplu, plătește 562 de mii de lei, mai mult decât Iașiul, iar comuna Cristian a semnat un contract pentru 443 de mii de lei. Lângă București, în Otopeni și Tunari, luminițele de Crăciun înseamnă 269 de mii de lei, respectiv 260 de mii de lei.

Distribuie informația
Alte știri