A început Carnavalul de la Viareggio, eveniment ce merită văzut măcar o dată în viață

Foto: zingarate.com

A început Carnavalul de la Viareggio, din Toscana, unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din lume. Prima paradă de care alegorice decorate festiv din inima orașului vechi, datează din anul 1873.

De obicei, carnavalul are loc în fiecare an în luna februarie, dar pentru prima dată în istoria evenimentului, ediţia de anul acesta a fost amânată până acum din cauza pandemiei de COVID-19. Pe parcursul celor 5 reprezentaţii, orașul de la Mediterana, situat la 22 km de Pisa și 102 km de Florența, se transformă într-o oază a divertismentului, cu petreceri de noapte, artificii, jonglerii cu foc, evenimente gastronomice și sportive importante.

Carnavalul de satiră animă străzile oraşului italian Viareggio. Pandemia de coronavirus, nedreptatea rasială din Statele Unite sau defrişările din Brazilia sunt doar câteva dintre temele alese de participanţii. O statuie a Libertății, dar cu originii afro-americane, a deschis petrecerea de stradă de la Viareggio de anul acesta. A fost urmată de un car alegoric ce îi reprezintă pe indigenii amazonieni, și eforturile lor de a opri defrișările.

Petrecerile pline de culoare se vor ţine până pe 9 octombrie. Sunt 5 reprezentaţii în total, iar la final vor fi premiate cele mai bune care alegorice.

Alte știri