A inceput consolidarea DN 76 in zona alunecarii de teren din zona Cristioru de Jos

Astăzi, 19 martie, a început  consolidarea terenului unde au avut loc alunecările de teren pe DN 76, între Criștioru de Jos și Vârfuri, a anuntat Institutia Prefectului Bihor.

Lucrările se vor intinde pe o perioadă de 4 luni si fusesera anuntate de CNAIR, saptamana trecuta, la o zi dupa protestul locuitorilor din zna Stei nemultumiti de starea deplorabila a drumului spre Deva.

Consolidarea va fi efectuata de Asocierea DACIA FABER SRL și TOTAL CONSTRUCT SRL. Contractul a fost semnat în data de 13 martie 2019, ca urmare a întocmirii unui proces verbal de calamitate.

In acelasi comunicat, Compania de Drumuri a mai transmis ca  reinceperea lucrarilor  la tronsonul 5 (Ștei – Beiuș),  în lungime de 31 km. Se estimează că recepția la finalizarea lucrărilor pe acest sector de drum va avea loc în luna aprilie a acestui an. Anul acesta se vor finaliza lucrările și pe lotul 3 al sectorului de aproximativ 15 km, care face parte din tronsonul 6 ( Beiuș-Oradea) al DN 76.

Contractul a fost semnat în luna august 2018 cu asocierea SC DRUM ASFALT SRL – SC TRAMECO SA – SC DRUMURI BIHOR SA, care a început lucrările încă din  luna octombrie 2018.

Tot pentru tronsonul 6, Beiuș – Oradea, CNAIR intenționează să semneze anul acesta inclusiv contractele pentru reabilitarea loturilor 1 și 2, în lungime totală de peste 32 km.

În ceea ce privește reabilitarea tronsonului 4 (Vârfurile – Ștei), cu o lungime de peste 33 de km, anul acesta va fi lansată o nouă licitație, după ce fostul antreprenor a abandonat lucrarile. În acest moment este deja actualizată documentația de atribuire, după ce a fost realizată o expertiză tehnică a lucrărilor executate de vechiul antreprenor.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri