A început dizolvarea SC Parcuri Industriale Bihor SA. Vezi cine le preia

Foto: facebook/cjbihor

Adunarea Generală a Acționarilor (A.G.A.) Societății Comerciale Parcuri Industriale Bihor S.A. a decis miercuri, 5 mai, dizolvarea întreprinderii. În următoarea perioadă va începe procedura de lichidare care presupune închiderea conturilor bancare, lichidarea patrimoniului și radierea societății din evidențele autorităților publice.

A.G.A. este formată din patru acționari: U.A.T. Județul Bihor, U.A.T. Săcueni, U.A.T. Tileagd și U.A.T. Tămășeu. Acționarul majoritar, U.A.T. Județul Bihor, a adus ca aport în cadrul societății resurse financiare, iar celelalte unități administrativ–teritoriale au contribuit cu terenuri pentru construirea parcurilor industriale. Conform legii, în momentul lichidării, fiecărui acționar îi va reveni partea cu care a contribuit.

ADLO va încasa de la rezidenții parcurilor industriale o redevență, din care un anumit procent îi va reveni Consiliului Județean Bihor. În același timp, companiille vor crea locuri de muncă și vor genera venituri la bugetele autorităților locale prin plata taxelor și a impozitelor.

Prin dizolvarea S.C. Parcuri Industriale S.A. și gestionarea parcurilor industriale de către Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, va fi redusă birocrația, va fi simplificată luarea deciziilor și vor fi eliminate costurile nejustificate.

Toată această restructurare a activității are ca scop finalizarea cât mai rapidă a parcurilor industriale existente, precum și înființarea unor noi parcuri în zonele îndepărtate ale județului Bihor. Măsurile au fost luate în baza unuia dintre obiectivele asumate de Consiliul Județean Bihor, acela de a reduce cheltuielile nejustificate, de a lua decizii tehnice coerente și reale și de a atrage fonduri europene. Vrem ocuparea cât mai rapidă a parcelelor din parcurile industriale și creșterea veniturilor rezultate din activitatea companiilor”, a declarat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri