A început înierbarea liniei de tramvai din coridorul Nufărul-Cantemir

Constructorii au început înierbarea liniei de tramvai aferente Coridorului Nufărul-Cantemir. La final vor rezulta aproape 3 km de linie de tramvai înierbată, respectiv 16.500 mp de zonă verde.

Potrivit constructorului, sunt în desfășurare lucrările de montare a covorului de iarbă pe șinele de tramvai. Până acum s-a finalizat tronsonul cuprins între blocul Cicero și strada Muntele Găina, fiind testat și sistemul de irigații. 

Totodată, s-a finalizat montarea sistemului de irigații automate pe liniile de tramvai pe tronsonul cuprins între blocul Cicero și bucla de întoarcere a tramvaiului. Pe final sunt și lucrările de așternere a materialului geotextil și pământ vegetal pe liniile de tramvai pe tronsonul cuprins între blocul Cicero și intersecția bulevard Nufărul – strada Ciheiului.

Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Investiția prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Distribuie informația
Alte știri