A început montarea grinzilor la pasajul suprateran din Calea Sântandreiului

Foto: facebook/ Florin Birta

A început montarea grinzilor la pasajul suprateran din Calea Sântandreiului, de la km 0 al drumului de legatură dintre centura municipiului Oradea și autostrada A3. Anunțul vine din partea primarului Florin Birta pe pagina sa de socializare

Proiectul drumului prevede construirea a peste 19 kilometri de șosea, din care 16 km cu profil de autostradă și 3 km cu profil de drum expres.

„Șoseaua pornește din actuala girație de pe Calea Sântandreiului și continuă aproximativ paralel cu calea ferată peste câmpurile dintre oraș și Sântandrei, urmând să traverseze cu un pod drumul de legătură construit între Oradea și comună (ce iese în zona Ioșia Nord), iar apoi și Crișul Repede cu un pod spectaculos, cu 8 deschideri.

Drumul continuă către Calea Borșului, pe care o va traversa tot cu un pod, iar de acolo, șoseaua se va îndrepta spre Biharia, unde se va conecta cu Autostrada Transilvania.

Proiectul în valoare de 545,91 milioane lei (echivalentul a 110 milioane euro), are termen de finalizare în primăvara anului viitor, dar constructorul, firma Strabag, este mobilizat pentru a preda acest drum în folosință la finalul acestui an, mai scrie edilul Florin Birta.

Distribuie informația
Alte știri