A inceput procesul fostului lider democrat liberal Vasile Blaga, judecat pentru acuzatii de coruptie

UPDATE: Instanta suprema a decis ca dosarul in care Vasile Blaga este acuzat de trafic de influenta legat de finantarea ilegala a fostului PDL sa fie mutat la Tribunalul Bucuresti, instanta competenta sa judece cauza dupa ce Blaga nu mai este parlamentar.

Procesul se judeca la Inalta Curte. Procurorii DNA spun că ar fi finanţat Partidul Democrat Liberal, al cărui secretar general a fost, din banii statului. Ar fi intervenit ca anumite persoane să fie numite în posturi cheie din care apoi să condiţioneze atribuirea contractelor de donaţii pentru partid. Vasile Blaga contesta multe dintre probele administrate.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Gheorghe Ştefan este pus sub urmărire penală în acest dosar pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Potrivit procurorilor, în perioada 2011 – 2012, Blaga ar fi primit în trei rânduri, printr-un interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Ştefan.

Alte știri