A început recoltarea de plasmă de la pacienţii vindecaţi de COVID-19 și la Oradea

O şansă în plus pentru bolnavii în stare critică din cauza noului coronavirus. A început și în România recoltarea de plasmă de la pacienții vindecați de COVID-19, cu anticorpi care ajută organismul să lupte cu infecţia. Primele donări au fost făcute marti, 28 aprilie la centrul de Transfuzie din București.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea a anunţat, pe Facebook, că doi pacienţi vindecaţi de noul coronavirus din Bihor, Mihaela şi Alin, au fost primele două persoane care s-au oferit voluntare să doneze plasmă cu anticorpi pentru tratamentul pacienţilor în stare critică.

Plasma de la donator vindecat COVID-19 (PPC-DV-COVID-19) se va administra doar pacienţilor critici infectaţi confirmaţi cu COVID-19, cu vârsta de cel puţin 18 ani, care îndeplinesc următoarele criterii: se află într-o secţie de ATI dintr-un spital desemnat prin ordin al ministrului Sănătăţii pentru tratamentul pacienţilor COVID-19 şi avizat de Comisia de ATI, prezintă o progresie rapidă a unei pneumonii severe / a unor infiltrate pulmonare, în ciuda tratamentului administrat, sunt ventilaţi mecanic de mai puţin de 10 zile sau în pragul intubaţiei şi ventilaţiei mecanice.

Alte știri