A inceput selectia elevilor pentru competitia”Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”

A inceput selecția participanților la cea de-a XI-a ediție a Taberei de vară pentru cercetași – „Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”Ediția din acest an, care se va desfășura în perioada 9 — 16 iulie, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre. Se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfășurării concursului, în clasele VI-VII și IX-XI.

Opt locuri, din cele 42 disponibile, vor fi ocupate de tineri instituționalizați din învățământul gimnazial și liceal, cu rezultate foarte bune la învățătură, selecționați cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Celelalte 34 de locuri sunt scoase la concurs și sunt repartizate astfel: 16 locuri (opt echipe) pentru elevii din învățământul gimnazial și 18 locuri (nouă echipe) pentru elevii din învățământul liceal, precizează MApN.

În prima etapă (13 martie — 2 aprilie), echipe constituite din câte doi elevi vor trebui să completeze un formular de înregistrare și să răspundă la 20 de întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă (3 — 23 aprilie) se califică echipele care au răspuns corect la cel puțin 15 întrebări ale primei etape, acestea urmând să răspundă la un nou set de întrebări, se arată în comunicat.

Detaliile cu privire la organizarea taberei, condițiile și regulile de participare, precum și datele de contact pot fi obținute de pe pagina web: www.mapn.ro/tabara

Distribuie informația
Alte știri