A început turnarea stratului de tartan la pista de alergare de pe strada Sovata

Iubitorii de atletism și mișcare în aer liber din cartierele Rogerius și Ioșia vor putea folosi în curând noua pistă de alergare, amenajată de Primăria Oradea între strada Sovata și malul Crișului Repede.

Marţi după-amiază a început turnarea stratului de tartan la pista de alergare de pe strada Sovata, lucrările continuând până joi. Având în vedere temperaturile ridicate, care întârzie întărirea suprafeței de alergare, locuitorii sunt rugați să protejeze zona și să nu calce pe stratul de tartan, până luni, 25 iulie.

Lucrările au început din apropierea Podului Carol și continuă înspre Podul Densusianu.

Pista de alergare va avea o lungime de cca 644 de metri și o lățime de 1 metru. Aceasta pornește din apropierea locului de joacă de lângă Podul Carol, iar în zona terenului de joacă dinspre Podul Densusianu va face o buclă de întoarcere înspre Podul Carol.

Lucrările sunt executate de către SC Drumuri Bihor, valoarea contractului de proiectare și execuție fiind de 384.975,14 lei fără TVA.

Perimetrul delimitat al pistei de alergare are o suprafaţă de 4.795 mp.

Amplasamentul pistei vizează zona cuprinsă între blocurile C2 și C7 din strada Sovata, delimitată la sud de pista de alergare și la nord de aleea carosabilă (blocuri C5 – C7) și pietonală (blocuri C2-C4).

Pista de alergare are următoarea stratificare: pardoseală sportivă din acoperire elastică permanentă (tartan), strat suport din BA16, strat de fundație din piatră spartă împănată, strat de balast filtrant.

Aceasta este încadrată cu bordură mică de 10×15 cm pe fundație de beton şi este drenată pentru prevenirea degradărilor produse de pătrunderea apei în corpul drumului, precum și acțiunii îngheț-dezgheț.

Alte știri