A IX-a ediţie a Festivalul internațional „HolnapUtán”, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Festivalul internațional „HolnapUtán”, organizat de Teatrul Szigligeti din Oradea, își propune să prezinte publicului orădean spectacolele unor ateliere teatrale deosebite care realizează producții în limbă maghiară. Festivalul va începe joi, 3 iunie şi se va încheia duminică, 6 iunie.

La ediţia a IX-a a festivalului programul se axează pe spectacole realizate printr-o îmbinare organică a teatrului cu muzica. Vor urca pe scenă patru trupe din România, Ungaria şi Serbia.

În deschiderea evenimentului, 3 iunie, de la ora 19, se va juca spectacolul de mare succes „Cireașa neagră” de Hunyady Sándor, producţie a Teatrului Național de la Miskolc în regia lui Artur Szőcs. Spectacolul încearcă să prelucreze traumele cauzate de Primul Război Mondial.

Festivalul va continua cu un concert extraordinar vineri, 4 iunie, de la ora 19., când actori și muzicieni orădeni, români și maghiari, vor urca împreună pe scena teatrului. În 5 iunie, de la ora 17, se va juca spectacolul „Tigrul sibian” al Trupei Szigligeti, iar de la ora 19, trupa Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely de la Timișoara vine cu noua sa premieră, musicalul „Kilenc (Nouă)”.

Festivalul se va încheia în 6 iunie cu o producție a trupei maghiare din Novi Sad,spectacolul muzical clasic „Parasztopera (Opera Țărănească)” de Pintér Béla și Darvas Benedek.

Biletele pentru spectacolele din festival se pot cumpăra la casa de bilete a Teatrului Szigligeti, respectiv online, pe szigligeti.biletmaster.ro. Totodată, puteți achiziționa și un abonament la preț redus, valabil la toate cele 4 spectacole din cadrul Festivalului „HolnapUtán”.

Spectacolele Teatrului Szigligeti pot fi urmărite fără a fi nevoie de prezentarea certificatului de vaccinare, cu purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței de siguranță.

Distribuie informația
Alte știri