A mai rămas o singură zi până începe mult-așteptatul Festivalul Medieval în Cetatea Oradea

Atmosfera de sărbătoare este deja palpabilă, iar ediția 2024 se anunță una de neuitat, plină de spectacole, parade și activități medievale autentice. Fie că ești pasionat de istorie, meșteșuguri medievale, armuri, lupte de contact sau călare, festivalul va aduce o experiență captivantă pentru toate vârstele.

Astăzi, în sala cu grifoni a Cetății Oradea, a avut loc o conferința de presă cu privire la ediția 2024 a Festivalului Medieval. La conferință a participat Alexandru Chira, director general Visit Oradea alături de reprezentanți ai  Asociației Deus Vult și invitații Festivalului Medieval din România și din afara țării: Michael Sadde (Franța), Marc Hamel (Canada), Mathis Delalande (Franța) și Mihai Cotei (România).

În deschiderea conferinței, Alexandru Chira a prezentat cavalerii din prezidiu, după care au fost prezentate și principalele elemente de noutate ale acestei edițiii.

“Ediția din acest an se anunță mai eroică, mai spectaculoasă și mai epică decât edițiile anterioare. Turnirurile cu lance balsa aduc la Oradea 14 cavaleri din Canada, Norvegia, Franța, Slovacia și în premieră din România. O altă noutate a acestei edițiii este legată și de arhitectura evenimentului, taverna medievală fiind o premieră, precum și faptul că anul acesta scena principală va fi amplasată în Șanțul Cetății, în continuarea Arenei de luptă, pentru a facilita accesul unui număr mai mare de spectatori.” Alexandru Chira, director general Visit Oradea

În continuare, Bogdan Dărăban și David Mircea Bucur, reprezentanți ai Asociației Deus Vult, au oferit detalii specifice despre activitățile din festival, precum și despre echipamentele cavalerilor, armuri, lancele balsa și regulile de luptă din cadrul campionatului internațional de TAP-Fight.

Michael Sadde (Franța): “Anul acesta am decis să organizăm pentru prima dată un campionat de turnir cu spadă balsa, cu 14 cavaleri, fiind după cunoștințele mele cea mai mare competiție de acest gen din lume. Turneul va avea 2 zile de calificări, vineri și sâmbătă, urmând ca duminică, 8 finaliști să se dueleze pentru titlul de campion. Principala diferență față de anul trecut este numărul mai mare de participanți, tehnica este de asemenea diferită iar armurile mai ușoare.”

Ediția 2024 se anunță așadar a fi cea mai amplă și spectaculoasă de până acum, și aduce la Cetate 600 de cavaleri din 9 țări, oșteni, domnițe, meșteri medievali, menestreli plini de viață și îmblânzitori de foc, dar și un alai de artiști din România și Marea Britanie care vor anima atmosfera la scena principală din șanțul Cetății.

Partenerul oficial al ediției 2024, ING Bank România, vă așteaptă la Festivalul Medieval Oradea în curtea interioară a Cetății cu o zonă de relaxare, activări dedicate tuturor vârstelor și multe surprize.

Distribuie informația
Alte știri