A murit Mircea Bradu, cunoscutul om de cultură, jurnalist și dramaturg bihorean

Sincere condoleanțe regizoarei Anca Bradu, prietenă și susținătoare a trupei noastre, pentru trecerea în neființă a tatălui său, Mircea Bradu. Mircea Bradu a fost, începând din 1977, directorul Teatrului de Stat Oradea, devenind ulterior primul primar de după Revoluție al municipiului. Odihnească-se în pace! a anunțat, pe Facebook Teatrul Szigligeti Oradea

Mircea Bradu, primul primar al municipiului Oradea, după Revoluția din 1989, s-a născut în Lăzăreni, județul Bihor, în 1937. În calitate de scriitor contemporan și dramaturg a scris 10 volume de proză și teatru, fiind cunoscut în lumea actoriei pentru piesa istorică Vlad Țepeș în ianuarie sau Hotărârea.

În ceea ce privește proza, în 2007 a lansat romanul Dracula Land, Dracula Parc, roman care a fost tradus în 3 limbi: engleză, germană și maghiară. În anul 2002 a înființat editura Arca în orașul de pe Criș.

Datorită piesei Hotărârea, dramaturgul a obținut premiul Uniunii Scriitorilor din România în anul 1983 și totodată este membru al Uniunii Ziariștilor din România. În 1977 a devenit directorul Teatrului de Stat Oradea.

În calitate de jurnalist și om de afaceri a înființat în 1992 binecunoscuta rețea Radio Transilvania, menită să acopere cu știri și informații toată regiunea Ardealului.

Distribuie informația
Alte știri