A patra etapă a dezinsecției în municipiu, programată pentru 8 iulie

A IV-a etapă a operaţiunii de dezinsecţie în municipiul Oradea, programată pentru perioada 6.07.2020 – 15.07.2020, a fost stabilită să aibă loc în seara zilei de miercuri, 8 iulie, în cazul în care condițiile meteo vor permite acest lucru.

Din cauza vremii nefavorabile, nu a fost posibilă programarea mai devreme a acestei noi etape de dezinsecţie.

În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, se vor execută prin tratament la sol lucrări de dezinsecție în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă și tratamente fitosanitare la arbori și arbuști din parcuri, scuaruri, aliniamente stradale și zonele verzi din cvartalele de locuit de pe raza municipiului.

Reamintim că, având vedere precipitațiile din ultima perioadă și umiditatea crescută, Primăria Oradea a luat decizia ca în această lună să se efectueze pe teritoriul municipiului atât etapa a IV-a, cât și etapa a V-a de dezinsecție.

A V-a etapă de dezinsecţie se va desfășura în perioada 20.07.2020 – 31.07.2020, corelat cu condițiile meteo.

Totodată, Primăria Oradea a solicitat  asociațiilor de proprietari din Municipiul Oradea să efectueze operațiunea de dezinsecție în subsolurile aferente blocurilor de locuințe pe care le administrează, concomitent cu acțiunea de dezinsecție desfășurată de către Primăria Municipiului Oradea.

Menționăm că doar în acest mod operațiunea de combatere a țânțarilor poate avea efectul scontat.

Asociațiile de proprietari au posibilitatea să contacteze operatorul cu care Municipiul Oradea are încheiat contract de dezinsecție, care este SC CORAL IMPEX SRL, punct lucru Oradea tel: 0259.266.086.

Distribuie informația
Alte știri