A patra încercare pentru finalizarea lucrărilor la noul sediu al Muzeului Țării Crișurilor

Consilierii județeni au aprobat azi noii indicatori tehnici ai lucrărilor de la noul sediu al Muzeului Țării Crișurilor. Primele trei licitații nu s-au finalizat cu selecția unui constructor, Consiliul Județean Bihor fiind nevoit să actualizeze valoarea estimată a lucrărilor.

Valoare totală a proiectului revizuit de la fosta Garnizoană Oradea se ridică la 29,466 milioane lei, inclusiv TVA. Potrivit raportului de specialitate în cursul anului 2015 au fost organizate 3 proceduri de atribuirea contractului de lucrări, însă contractul respectiv nu a putut fi atribuit, astfel că s-a impus revizuirea și actualizarea documentației tehnico-economice aferente, cu modificările și completările impuse, atât în ceea ce privește soluțiile tehnico-economice, inclusiv modificări ale proiectului inițial și îmbunătățirea substanțială a caracteristicilor tehnice la anumite materiale, dotări și utilaje, cât și a ajustării anumitor prețuri privind resursele materiale și forța de muncă. Documentațiile tehnico-economice întocmite cuprind lucrările de execuție rămase de executat în vederea finalizării muzeului, utilajele și echipamentele tehnologice aferente, dotările standard, precum și dotările și amenajările speciale de muzeu strict necesare în prima fază pentru a se putea muta și funcționa muzeul în noul sediu. Scoaterea la licitație a lucrărilor de la noul sediu al MCT ar urma să aibă loc în aprilie a.c.
Tot azi, aleșii județeni au votat prelungirea contractului de locațiune cu Episcopia Romano-Catolică pentru spațiile din Palatul Baroc, unde MCT stă în chirie. Contractul expira în această lună și se prelungește până pe 31 mai 2016. Lunar, CJ Bihor plătește pentru acest spațiu închiriat în Palatul Baroc 15.000 euro/lună.

Distribuie informația
Alte știri