ABA Crișuri a deschis prima expoziție din țară amenajată într-un muzeu dedicată gospodăririi apelor

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri a inaugurat vineri, în Cetatea Oradea, prima expoziţie din ţară dedicată activităţii de gospodărire a apelor amenajată într-un muzeu, respectiv în Muzeul Oraşului Oradea.

”Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, echipa noastră a considerat oportun să împărtășească publicului larg câteva amintiri legate de munca de odinioară. O călătorie în timp ne va duce până în anul 1939, fiind anul din care datează cel mai vechi obiect din expoziție. La nivel mondial, anul acesta, toate structurile din managementul apei promovează la unison același mesaj: Fiecare gest contează! Fiecare picătură de apă contează!” Pásztor Sándor, director ABA Crișuri.

La inaugurare, alături de mass-media și reprezentanții celor două instituții, invitații de onoare au fost elevii de la Scoala Primara Americano-Romana American Romanian Elementary School.

Printre exponate, din loc în loc, în sală au fost amplasate coduri #QR care fac trimitere la cele mai relevante pagini de internet din domeniul apelor.

Expoziţia este găzduită de Muzeul Oraşului Oradea, din strada Piaţa Emanuil Gojdu, nr. 39-41(Cetatea Oradea), etajul I, sala 13 şi este accesibilă publicului larg până la finalul lunii aprilie.

Distribuie informația
Alte știri