ABA Crişuri decolmateaza mai multe cursuri de apă din Bihor. Comunicat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De la începutul anului și până în prezent, A.B.A Crișuri a decolmatat mai bine de 20 de km de cursuri de apă cu scopul de a crește capacitatea de scurgere a apelor, mai ales în perioadele cu precipitații însemnate. An de an, pe valea Topa, valea Holod, Criș Băița, Crișul Pietros, valea Prisaca, valea Gepiu, valea Gamoș și valea Inod apa a atins sau a depășit cota de atenție. Din acest motiv, în această perioadă, A.B.A Crișuri desfășoară lucrări de decolmatare care presupun îndepărtarea materialului aluvionar depus pe fundul cursului de apă.

” Aceste lucrări sunt realizate prin formațiile de lucru din cadrul A.B.A Crișuri și implică escavatoare și defrișătoare. Operațiunea de decolmatare nu este deloc simplă, dacă avem în vedere că depunerile de aluviuni de pe fundul văilor însumează peste 52.000 mci. Mai mult decât atât, vegetația a crescut excesiv iar lucrările de curățare sunt îngreunate de deșeurile din apă. Avertizăm din nou populația și administrațiile locale că, pe lângă factorul de poluare, deșeurile sunt adevarate blocaje la ape mari, blocaje care duc la inundații.” Dorel Dume , director A.B.A Crișuri.

Lucrările se vor finaliza în luna august și vor îmbunătății în mod considerabil activitățile de prevenire și apărare împotriva inundațiilor în localitățile Copăceni, Holod, Corbești, Rotărești, Ogești, Nucet, Drăgănăești, Țăgănești, Blejeni, Uileacu de Beiuș, Gepiu, Vășad, Oradea, Brădet și Marghita.

În ultimii ani, cele mai semnificative revărsări s-au înregistrat pe valea Topa și valea Holod. Atunci, apa a transportat material lemnos, noroi și deșeuri pe două drumuri comunale, un drum județean și pe 250 ha de teren agricol.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri