ABA Crișuri intervine în zonele certate cu ”bunul simț”

Administrația Bazinală de Apă Crișuri intervine miercuri, 3 aprilie, cu un buldoexcavator pe malul stâng al râului Crișul Repede, în apropierea străzii Gutemberg, amonte de podul CFR Velența, pentru a degaja mormanele de deșeuri abandonate de riverani pe malurile apei.

”Nu este pentru prima dată când instituția noastră, alături de Primăria Oradea, igienizează în această zonă a municipiului. Dacă în zonele centrale ale orașului malurile sunt din ce în ce mai curate, în zona Gutember, din păcate, riveranii aleg în continuare să arunce gunoiul menajer direct pe maluri sau în apă. De la pătuț pentru copil, scutece folosite, saltele, până la cauciucuri, baterii și materiale de construcții, toate zac abandonate pe maluri sau în vegetația de pe maluri.” Sorin Guler, director ABA Crișuri.


Administrația Bazinală de Apă Crișuri avertizează în mod special populația riverană că depozitarea deșeurilor pe malurile Crișului Repede pune în pericol sănătatea comunității întrucât, în timp, deșeurile devin focare de infecții. Împreună cu partenerii locali ABA Crișuri va căuta soluții pentru a diminua și descuraja depozitarea deșeurilor pe malurile râului.


Distribuie informația
Alte știri