Abandonarea deşeurilor menajere ori de altă natură pe domeniul public din Oradea atrage sancţiuni

Un orădean care a depozitat neregulamentar deșeuri pe domeniul public a fost sancționat de către polițiștii locali, el fiind identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere din zona centrală.

Polițiștii locali au constatat depozitarea unui sac cu deșeuri menajere provenite din gospodărie deasupra unui coș stradal. Cu ajutorul imaginilor video din zona centrală a fost identificată persoana care a depozitat neregulamentar deșeurile pe domeniul public, aceasta fiind  sancționată contravențional.

Reamintim pe această cale că potrivit prevederilor art. 111 din H.C.L. nr. 861/2020, persoanele fizice și juridice au obligația să deţină contract pentru prestarea serviciului de salubrizare. De asemenea, fiecărui utilizator al serviciului de salubrizare îi revine obligația de a colecta și depozita selectiv deșeurile numai în recipiente şi containere de colectare sau saci de plastic asigurați de către operatorul de salubrizare.

Depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public este strict interzisă și se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 200 şi 500 lei, în cazul persoanelor fizice, şi între 1500 şi 2000 lei în cazul persoanelor juridice.

Deşeurile reziduale se colectează în recipiente de culoare gri/negru, deşeurile biodegradabile în recipiente de culoare maro, iar deşeurile reciclabile în recipiente de culoare galbenă sau saci de culoare galbenă.

Distribuie informația
Alte știri