ABC-ul începătorilor care vor să încerce ruletă online

Ruleta este unul dintre cele mai vechi și mai simple jocuri de cazino. Din 1842, de când frații Louis și Francois Blanc au lansat varianta cu 37 de numere, de la 0 la 36, s-a schimbat numai mediul în care amatorii îl pot practica. Cu alte cuvinte, distracția s-a mutat în online, unde există două variante de ruletă: electronică și live.

Ruleta electronică se desfășoară pe baza unui soft care are un Payout fix, ca și sloturile. Așadar, există un fond de premiere la care contribuie un procent din fiecare miză. Drept urmare, și câștigurile totale sunt plafonate, scriptul putând să genereze rezultate ale rotirii astfel încât să existe cât mai puțini câștigători într-o anumită rundă.

Ruleta live este similară cu jocul dintr-un cazinou terestru. Singura diferență este că jucătorul nu se află față în față cu crupierul, ci îl vede pe acesta pe ecran și poate comunica atât cu el, cât și cu ceilalți pariori. Spre deosebire de prima variantă, la mesele live nu poate fi controlat rezultatul jocului, întrucât e aproape imposibil ca un dealer să calculeze viteza cu care învârte roata și viteza cu care lansează bila, astfel încât bila să se oprească fix într-un anumit buzunar.

Se pariază la fel

Până la momentul desfășurării efective a jocului, pașii de urmat de către cineva care vrea să se relaxeze încercându-și norocul la ruletă sunt aceiași: mai întâi, el/ea trebuie să își deschidă cont la un cazinou online licențiat, apoi să depună bani (în cazul în care nu beneficiază de o ofertă promoțională fără depunere), apoi să intre fie în secțiunea „mese electronice”, fie în „cazino live”. Pe ecran apar toate variantele de ruletă casino online disponibile.

Cazinourile legale de pe piața românească se axează pe două tipuri de ruletă: europeană (clasică, cu 37 de numere) și americană (celor 37 de numere li se adaugă „00”). În cazul ruletei europene, avantajul cazinoului e de 2,70%, în timp ce la ruleta americană acesta crește la 5,26%, singura rațiune pentru alegerea celei de-a doua variante fiind câteva opțiuni de pariere în plus.

După ce a deschis un joc, clientul cazinoului alege miza (reprezentată în formă grafică prin niște jetoane), apoi pariul dorit. Pot fi plasate mai multe pariuri în aceeași rundă, cu condiția să nu fie contradictorii. Cu alte cuvinte, nu se poate miza și pe roșu și pe negru, în încercarea de a îndeplini cerințele de rulaj pentru fonduri suplimentare.

Opțiunile de pariere la ruletă

Practic, alegerea pariului este singura provocare pentru cei care nu au jucat niciodată ruletă. Sunt două tipuri principale de pariuri în tabelul de pe ecran, „Pariuri exterioare” („Outside bets”) și „Pariuri interioare” („Inside bets”). Iată ce opțiuni include fiecare tip, cu explicațiile aferente:

Pariurile interioare

  • Pariul pe un singur număr (cotă 36.00) – Jetonul este plasat pe un număr individual;
  • Split (cotă 18.00) – jetonul este plasat pe linia care delimitează două numere adiacente vecine pe tabel;
  • Stradă (cotă 12.00) – jetonul este plasat pe trei numere consecutive de pe tabelul care este împărțit în 3 coloane și 12 rânduri;
  • Colț (cotă 9.00) – jetonul este plasat în mijlocul pătratului format din patru numere adiacente pe tabel.

În aceeași categorie de „Inside bets” mai pot intra și pariuri precum „vecinii lui zero” (pariuri pe 17 numere consecutive pe ruletă), „tieri” (pariuri pe 12 numere consecutive – zona opusă „vecinilor lui 0” – între 33 și 27) sau „orfani” (cele 8 numere care nu se regăsesc nici printre „vecinii lui 0”, nici printre „tieri”).

Pariurile exterioare

  • Roșu/Negru (cota 2.00) – jetonul este plasat pe culoarea numărului câștigător;
  • Par/Impar (cota 2.00) – jetonul este plasat pe par/impar;
  • 1-18/19-26 (cotă 2.00) – se pariază dacă numărul câștigător va fi mai mic de 18.5 sau peste 18.5;
  • duzină (cotă 3.00) – se poate miza pe trei categorii a câte 12 numere – 1-12, 13-24 și 25-26;
  • coloană (cotă 3.00) – sunt alese tot a 12 numere, numai că acestea nu sunt consecutive;

Nu există pariu exterior care să fie câștigător dacă bila aterizează în buzunarul „0” sau „00”, aceste numere asigurând avantajul casei.

Lucrurile sunt simple și clare, nu-i așa? Oricine se poate distra la ruletă într-un cazinou online.

(ADVERTORIAL)

Alte știri