Abdul Gaddy, la prima experiență în România, a semnat cu CSM CSU Oradea

Foto: championsleague.basketball

În cursul zilei de 28 februarie, CSM CSU Oradea a anunțat despărțirea de Erick Neal, cel care a fost fundașul roș-albaștrilor vreme de un an și jumătate. Având în vedere data limită de transferuri, bihorenii s-au mișcat rapid și și-au asigurat serviciile unui alt conducător de joc.

Este vorba de Abdul Gaddy, în vârstă de 32 de ani, originar din Tacoma, Washington. Părțile au parafat un angajament cu valabilitate până la încheierea sezonului 2023/24. În vârstă de 32 ani, acesta sosește de la Oklahoma City Blue, din G-League. Înalt de 1.91 metri, Abdul evoluează la poziția 1.

El se află la prima experiență în România. Gaddy a câștigat FIBA Americas Championship la categoria U18, alături de echipa SUA, în 2010. În anul 2009 a fost nominalizat ca McDonald’s All American, adică a fost considerat unul dintre cei mai redutabili jucători de liceu ai generației sale în America.

Gaddy parcurge al 11-lea sezon la nivel profesionist după ce a evoluat la nivel universitar în țara natală pentru Washington, instituție de învățământ superior în statul său de baștină.

La nivel profesionist are în palmares un titlu de campion al Letoniei. El a obținut această performanță în 2017, alături de VEF Riga.

Distribuie informația
Alte știri