Absolvenţii liceelor din Bihor intră în febra Bacalaureatului

Peste 4 mii de absolvenţi de liceu din Bihor sunt aşteptaţi să susţină probele scrise ale examenului de Bacalaureat, în perioada 25-28 iunie.

După ce în luna februarie, candidaţii au trecut prin emoţiile probelor orale – competenţe lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă, într-o limbă de circulaţie internaţională, şi evaluarea competenţelor digitale – în zilele care urmează ei vor intra în sălile de examen pentru a da examenele scrise. Sunt pregătite 12 centre de examen si un centru zonal de Evaluare.

Lucrările absolvenţilor bihoreni vor fi transportate şi evaluate în alt judeţ, aşa cum s-a procedat, pentru prima dată, la Examenul de Bacalaureat Naţional din 2015. La rândul său, Bihorul va prelua şi corecta lucrări dintr-un judeţ învecinat.

Primele rezultate vor fi afişate în 4 iulie, până la ora 12, după care cei nemulţumiţi de notele primite au la dispoziţie patru ore ca să depună contestaţii. În data de 9 iulie se vor afişa rezultatele finale. Nota de la contestaţii rămâne finală, indiferent de diferenţa de punctaj dintre evaluatori.

Distribuie informația
Alte știri