Academicianul Nicolae Dabija e vineri si sambata in Bihor. Programul scriitorului

Scriitorul, omul politic şi prozatorul care a militat la Chişinău pentru revenirea la alfabetul latin şi legalizarea limbii române ca limbă de stat În Republica Moldova, Nicolae Dabija, va deveni, vineri, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea. Ceremonia este programată la ora 12, în Aula Magna a instituţiei academice.

O zi mai târziu, tot de la ora 12, academicianul va fi prezent la Biserica din satul Livada, comuna Nojorid, unde îşi va lansa cartea „Drumul Basarabiei”, scrisă împreună cu profesorul Teodor David, vicepreşedinte al Filialei Bihor a Uniunii Vatra Românească. Volumul rememorează trei sferturi de veac de la masacrul românilor la Fântâna Albă din Bucovina şi drama deportărilor sătenilor din Livada în urma Dictatului de la Viena.

În 1999, preşedintele României i-a conferit lui Nicolae Dabija Ordinul „Steaua României” în grad de comandor „pentru remarcabila sa operă poetică şi pentru implicarea sa în redeşteptarea spiritualităţii româneşti”. Opera sa impresionantă, cu peste 80 de titluri de cărţi, a fost tradusă în peste 20 de limbi, văzând lumina tiparului la edituri din România, SUA, Italia, Franţa, Brazilia, Rusia, Ucraina, Macedonia, Bulgaria Serbia, Turcia.

Distribuie informația
Alte știri