Academicianul Ovidiu Bojor, cel mai cunoscut fitoterapeut român, s-a stins la vârsta de 98 de ani

Foto: youtube

Ovidiu Bojor, cel mai cunoscut fitoterapeut român, a murit la vârsta de 98 de ani.

Academicianul Ovidiu Bojor a avut o activitate prodigioasă legată de fitoterapie. A scris peste 30 de cărți și nenumărate lucrări științifice. Cea mai importantă vizează cartarea florei medicinale din Carpați. A străbătut pe jos țara în lung și lat, în jur de 40 de mii de km. A realizat, de asemenea 4 expediții în Himalaya.

8 ore de muncă activă, 8 ore de odihnă activă (plimbări, dans, viața de familie) și 8 ore de somn. Acestea erau sfaturile pe care părintele fitoterapiei româneşti le oferea celor care vor să adopte un stil de viață sănătos. De asemenea, mai spunea el sunt necesare 5 mese dar cu porții mici, bine echilibrate între proteine, glucide și lipide.

Anunțul tragic al plecarii academicianului a fost făcut de Asociația Patronală „Planta romanica

Cu tristeţe anunţăm decesul celui care a fost Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor- Președintele onorific PLANTA ROMANICA, la vârsta de 98 de ani. Ovidiu Bojor a fost cel mai mare fitoterapeut român, doctor farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale. Este deținător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române.

Să nu îi uităm NICIODATĂ îndemnurile:

Iubirea am situat-o pe primul loc din tot ceea ce există pe Pământ. Trebuie să plecăm de la iubirea față de creator, față de creație, de la iubirea între oameni. Și chiar dacă îți greșește cineva, întoarce și cealaltă parte a obrazului și îl vei dezarma. Priviți viața ca și când ați fi în fața unei oglinzi. Dacă vă crispați, crisparea se va întoarce asupra voastră. Dacă vă zâmbiți, zâmbetul se întoarce asupra voastră.

A plecat deși cu puțin timp în urmă își declara fericirea de a trăi în România, mărturisindu-și dragostea pentru țară dar și pentru credință.

Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat.

”Drum lin”, a scris Asociația Patronală „Planta Romanica” pe Facebook.  

Distribuie informația
Alte știri