Acasa sau afara? Este Oradea o alta Romanie?

Sala mare a Primăriei oradene a gazduit in aceasta dimineata un eveniment inedit.
A fost dedicat Zilei Diasporei Românești .
Amfitrionul manifestarii , Dacian Palladi, a analizat cu multa acuratete specificitățile cantitative și calitative ale acestui fenomen, la nivel global ,cu accente precise pe tara noastra si insistand pe zona Bihorului.
Si asta in conditiile in care la fiecare 5 minute un roman pleaca din tara, la munca in afara, unde este platit de cel putin 4 ori mai bine.
Dacian Palladi a reliefat si un paradox care ne vizeaza.
In Romania exista 10 judete , motor de dezvoltare.
Bihorul e printre ele dar asta nu-i decat meritul ca se afla la granita de nord-vest a tarii.
Cele 10 judete detin 70% din cifra de afaceri la nivel national.
Si cu toate astea in Bihor salariul mediu net e de doar 1515 lei , mai mic chiar si fata de Salaj, cu care nu ne place deloc sa ne comparam.
La evenimentul din sala „Traian Moșoiu” au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale și ai mediului de afaceri dar si bihoreni care traiesc si muncesc in fara granitelor tarii.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri