Acces mai bun la tratamente pentru copiii cu afecţiuni hematologice şi oncologice

Executivul a aprobat, în şedinţa de luni, o hotărâre care prevede extinderea prescrierii la copii a două molecule cuprinse în Lista de medicamente compensate şi gratuite şi care sunt destinate tratamentului în purpura trombocitopenică imună idiopatică, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Medicii pediatri hematologi pot prescrie respectivele medicamente copiilor cu vârsta de peste 1 an în baza protocoalelor de prescriere elaborate de comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii şi aflate în transparenţă decizională.

De asemenea, pentru colagenoze majore (lupus eritematos sistemic, sclerodermie, poli/dermatomiozită, vasculite sistemice), tratamentul va putea fi prescris și de medicii cu specialitatea pediatrie sau medicină internă.

Hotărârea de guvern prevede și că medicamentul carfilzomib va intra de la 1 ianuarie 2019 în lista medicamentelor compensate, până în prezent fiind pus pe piață doar condiționat, în baza unui contract cost volum care expiră la 31 decembrie 2018.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri