Pacienţii oncologici care îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor avea mai uşor acces la investigaţiile PET – CT de la 1 iunie.
Se elimină aprobarea comisiei de experţi de la nivelul CNAS. De la aceeaşi dată, va fi iniţiat un nou program de sănătate, Programul naţional de endometrioză. Tot de la 1 iunie va fi implementat şi Subprogramul naţional de tratament al bolnavilor cu tulburare depresivă majoră.
”Începând cu data de 1 iunie 2023 se facilitează accesul pacienţilor oncologici care îndeplinesc criteriile de eligibilitate la investigaţiile PET – CT, prin eliminarea necesităţii aprobării comisiei de experţi de la nivelul CNAS pentru efectuarea acestei investigaţii. Tot de la aceeaşi dată se implementează un nou program de sănătate, Programul naţional de endometrioză, care va asigura accesul pacientelor cu endometrioză profundă cu afectare intestinală la intervenţii chirurgicale minim invazive, precum şi Subprogramul naţional de tratament al bolnavilor cu tulburare depresivă majoră în cadrul Programului naţional de sănătate mintală, având ca obiectiv optimizarea accesului pacienţilor cu afecţiunea respectivă la tratament medicamentos”, transmite CNAS, ambele reglementări fiind aprobate vineri de Guvern, printr-o Hotărâre care modifică şi completează actul normativ similar privind programele naţionale de sănătate.
După data de 1 iunie 2023 pacienţii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru efectuarea investigaţiilor PET – CT vor avea acces la acestea în baza unui formular specific, care va avea valabilitatea de 30 de zile calendaristice de la data emiterii. Formularul specific pentru efectuarea investigaţiei PET – CT şi metodologia de transmitere a acestuia în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate se vor aproba prin ordin al preşedintelui CNAS.
Pet Pozitron este un centru de imagistică ultraperformantă din Oradea (Bd. Gen. Magheru 1), care a reușit în cei 10 ani de activitate pe piață serviciile de diagnostic imagistic, să ofere investigații PET CT la standarde înalte pentru peste 15000 de pacienți. Acestia au putut beneficia astfel de diagnosticarea preventivă, recunoașterea timpurie a bolilor neoplazice și stabilirea unui tratament eficient, direcționat precis către zonele cu probleme ale corpului.