Accesul elevilor într-o școală din Oradea se va face printr-un sistem de recunoaștere facială

Cea mai mare școală din Oradea, Colegiul Național Onisifor Ghibu, se pregătește să introducă, de anul viitor, un sistem inteligent de acces în clădire care permite recunoașterea facială a elevilor și profesorilor.

Directorul școlii orădene, profesorul Iulius Timar, a declarat că noul sistem de intrare și ieșire urmărește creșterea gradului de siguranță a elevilor.

Pentru anul care urmează, pentru 2024, ne propunem să fim una din primele școli în care să se intre cu amprentă facială, să avem un sistem electronic cu turnicheți, prin care să intre elevii și intrarea să se realizeze prin amprentă facială. Toți copiii vor fi fotografiați, pozele vor fi introduse într-o bază de date și, în momentul în care vor ajunge la intrarea în școală, turnicheții se vor deschide pentru ei”, a declarat Iulius Timar.

Sistemul va fi astfel programat încât să prevină și absenteismul, iar amprentarea facială se va aplica și profesorilor.

”Dacă o clasă are program de la ora 8 la 13, între aceste ore nu se va deschide turnichetul. In aceste cazuri copiii vor trebui să intre in școală înaintea orei 8 și vor putea pleca abia după ora 13”, a explicat directorul.

Sistemul care ar urma să fie instalat la Colegiul Național Onisifor Ghibu din Oradea va costa aproximativ 500.000 lei

Distribuie informația
Alte știri