Accident grav în Bihor. Un TIR s-a răsturnat, iar şoferul a trebuit descarcerat. Video

În dimineața zilei de miercuri, 18 noiembrie a.c., în jurul orei 08.20, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Buduslău, soldat cu rănirea șoferului unui autocamion încărcat cu porumb, răsturnat pe partea carosabilă.   Pentru salvarea victimei, inspectoratul a mobilizat de urgenţă echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita, care au intervenit cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi cu o ambulanţă de tip B2.

Echipajul de descarcerare a evacuat în câteva minute, conducătorul auto rămas captiv în cabina autovehiculului, predându-l echipajului de pompieri militari paramedici care i-a acordat primul ajutor calificat. Victima, aflată în cod galben medical, prezentând traumatism cranio-cerebral sever și contuzii, a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe.

Pe timpul desfășurării operațiunii de salvare, echipajul de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Marghita a asigurat măsurile specifice la locul producerii accidentului, acționând ulterior pentru curățarea carosabilului în vederea preîntâmpinării unor alte evenimente rutiere.

Distribuie informația
Alte știri