Accident grav pe DN 79. Intervenție pentru salvarea unei femei încarcerate în autoturismul avariat

În seara zilei de miercuri, 20 februarie, în jurul orei 22.50, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 79, la ieșirea din localitatea Leş spre Salonta, în care a fost implicată o persoană, care a rămas captivă în autoturismul avariat.

Pentru salvarea victimei, la locul indicat de apelant s-au deplasat cu operativitate două echipaje de pompieri militari cu autospeciala de descarcerare grea și o autospecială de lucru cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului 1 Oradea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Utilizând foarfeca și depărtătorul hidraulic din dotare, pompierii militari au tăiat aripa și portiera din partea stângă față a autovehiculului răsturnat într-un șanț, evacuând victima, care era conștientă și cooperantă. Echipajul SMURD a procedat la evaluarea de specialitate şi la acordarea îngrijirilor medicale, femeii, în vârstă de 27 de ani, care prezenta traumatisme şi contuzii, transportând-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea .

Distribuie informația
Alte știri