Accident grav pe DN 18. A fost activat planul roșu de intervenție

Foto: ISU Maramureș

Un autocar cu 51 cetățeni polonezi, al cărui şofer a pierdut controlul volanului, a intrat în gardul unei case, pe DN 18, în zona comunei Moisei, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie, anunţă Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Mulți dintre turiștii polonezi sunt răniți. O parte dintre ei au fost scoși pe geamuri de către localnici.

S-a acționat cu 2 mașini de stingere, 2 ehipaje de descarcerare, 4 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SAJ și 1 elicopter. Circulaţia rutieră în zonă -a desfăşurat pe un singur fir, alternativ, prin dirijare de către poliţişti, mute ore.

Șoferul autocarului a decedat. Opt persoane rănite au fost transportate la spital: 5 – la Borsa, 3 la Viseu de Sus. Restul persoanelor implicate in eveniment se afla la o pensiune din zonă.

Unii martori susțin că ar exista două variante ale producerii accidentului într-o porțiune de drum drept: fie explozie la roata din față dreapta, fie șoferului i s-ar fi făcut rău la volan, suferind probabil un infarct.

Alte știri