Accident pe Piatra Craiului. Un camion a luat foc.

camion in flacariTrafic pe un singur sens, vineri dimineaţă, pe drumul naţional (DN) 1, în judeţul Bihor, în zona Piatra Craiului. Un TIR încărcat cu parchet melaminat a luat foc, pompierii intervenind cu două autospeciale pentru stingerea flăcărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor, Camelia Roşca, TIR-ul a luat foc în jurul orei 6.10. Când au ajuns pompierii, flăcările afectaseră deja atât cabina, cât şi remorca. La faţa locului au intervenit două autospeciale cu apă şi spumă care au lichidat incendiul fara a exista victime.

TIR-ul era încărcat cu peste 20 de metri cubi de parchet melaminat, potrivit sursei citate.

UPDATE: COMUNICAT ISU

Vineri, 31.03.2017, în jurul orei 06.10, un apelant al numărului unic 112 informa Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, cu privire la producerea unui incendiu pe DN 1, în zona Piatra Craiului, la un autotren ce se deplasa dispre Cluj spre Oradea, încărcat cu aproximativ 24 de metri cubi de furnir.

La locul evenimentului au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, dintre care două de stingere și unul de prim ajutor calificat, fiind alertat totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bulz.

În momentul sosirii echipajelor de pompieri, flăcările se manifestau violent la capul tractor și la aproximativ jumătate din semiremorca autotrenului.

Forțele de intervenție au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, în aproximativ 25 de minute, echipajele acționând în continuare pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului și cercetarea împrejurărilor în care acesta s-a produs.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit electric, au ars capul tractor, circa 50% din prelata semiremorcii autotrenului și s-a degradat aproximativ jumătate din marfa transportată, pompierii reușind să salveze circa 12 metri cubi de furnir.

foto: https://www.facebook.com/groups/InfoTraficBihor/

Alte știri