Achiziție de noi tramvaie și stații de încărcare electrice, pe bani europeni, pentru Oradea

Oradea continuă să își modernizeze sistemul de transport în comun prin achiziția de noi tramvaie și stații de încărcare electrice. În acest sens, va fi depus un proiect de peste 16 milioane de euro, cu finanțare 100% neramburabilă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Consilierii locali a aprobat în şedinţa de marti, 17 mai, depunerea spre finanțare prin PNRR – Componenta 10 Fondul local, achiziția a 7 tramvaie noi precum și a 45 de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea pregătește proiectul privind achiziția acestor tramvaie și a stațiilor de încărcare electrice, în cadrul PNRR.

Valoarea unitară a unui tramvai este de 8.785.612,99 lei (fără TVA), respectiv 1.784.714,28 euro (fără TVA), în conformitate cu studiul de oportunitate aprobat de Consiliul Local al Municipiului Oradea, în timp ce valoarea unitară a unei stații de încărcare pentru vehicule electrice este de 123.067,50 lei (fără TVA), respectiv 25.000 euro (fără TVA)

În ultimii doi ani, municipiul Oradea a achiziționat 20 de tramvaie şi 22 de autobuze noi și a inaugurat o linie nouă de tramvai pe ruta Calea Aradului – Ceyrat – Cantemir.

Distribuie informația
Alte știri