Acord pentru susținerea Arenei Sportive, la Oradea

Organizațiile județene ale Partidului Național Liberal și Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, filialele Bihor, au convenit să susțină realizarea în municipiul Oradea a unui hub sportiv, care să asigure orădenilor spații sportive la standarde internaționale și zone de recreere de bună calitate.

Astfel, în zona delimitată de străzile Traian Blajovici – Octavian Goga – Universității și strada Făgărașului, ar urma să se edifice în anii următori un stadion de fotbal, să fie reabilitat stadionul Tineretului și pista de atletism la standarde internaționale, să fie construite noi săli de sport și un bazin de înot didactic pentru Liceul Sportiv, și să fie realizate noi terenuri de sport în zonă, toate acestea urmând să fie încadrate de o zonă verde.

Într-o primă etapă, grupurile de consilieri municipali și județeni ale celor două formațiuni politice vor susține adoptarea proiectelor de hotărâri care să rezolve problemele legate de situația juridică a terenurilor pe care va fi edificat hub-ul sportiv. În a doua etapă, grupurile de consilieri vor susține adoptarea hotărârilor privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și asigurarea finanțărilor necesare realizării investițiilor.

,,Vom susține prin toate mijloacele și pe toate nivelele de decizie realizarea acestui proiect, pentru că aduce orădenilor și bihorenilor o infrastructură modernă, necesară unui oraș cu tradiții însemnate în domeniul sportului. UDMR va acorda vot de susținere acestui proiect, a cărui implementare privește următorii 3-4 ani. Înțelegerea celor două formațiuni politice este spre binele comunității bihorene și va asigura succesul dezideratului propus”, a declarat Cseke Attila, președintele UDMR Bihor.

,,Alături de realizarea noii săli de sport, noile investiții ce urmează să fie realizate vor asigura o calitate a vieții mai bună pentru orădeni. Rezolvarea problemelor juridice presupunea un vot de două treimi, atât în Consiliul Județean cât și în Consiliul Municipal, iar această înțelegere asigură aceste voturi. Parcurgând și următorii pași, în 3-4 ani de zile hub-ul sportiv va deveni realitate. Mulțumesc tuturor celor care susțin proiectele importante ale orașului Oradea și ale județului Bihor“, a declarat Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor.

Distribuie informația
Alte știri